Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Xenomorphok - a Faj

Mindenkin kitört a nagy őrület hogy: "Jön az Alien előzmény". Megnéztem a filmet és szerintem sok olyan dolog van benne ami eggyátalán nem jön kképbe az Alien 1-el.

 

Pl: Az Alien 1-ben az "ágyús" az "ágyú"-ban halt meg.

A Prometheusban pedig egy mentőkabint dobtak le az épp fölrobbanó hajóból és ott hal meg a "Teremtő".

Nem tudom hogy ezt Ridley Scott hogy magyarázza, de akkor is különös. És a végén nem Alien mászik ki a teremtő testéből hanem valami fura állatka.

 

Ennyit a filmkritika részéről. Most jöhet az Alienek külső jellemzése.

Az alieneket egy szóval is lehetne jellemezni: Undorító. Hosszú megnyúlt koponyájuk van, és elől az arcon nem is lehet szemet látni. Fogaik hatalmasak és a szájban található egy "második száj" ami főleg az ellenfél megölésére szolgál, gondoljunk csak szegény Celticre. Testük roppant erős és nagy. Nagyságukkal ellentétes hogy remekül rejtőzködnek és nagyon gyorsan szinte hang nélkül haladnak. A bordái kilátszanak és félelmetesebbé teszik. Hosszú farkuk hegye vágásra, és szúrásra is alkalmas. Kezeik csontosak és nagyon erősek. Nagyon biztonságos védelmi mechanizmusuk van, vér helyett savat használnak, és amikor megsebesülnek ez a sav megfékezhetetlenül szétmar mindent. Az Alien aki megölte Celticet megsebesült. Nem is egy helyen. Celtic levágta a farka fégét, és rálőtt egy hálót ami berecézte a fejét. Az alienek úgy élnek mint a méhek, vagy a hangyák. Egy királynő irányít mindenkit. A királynő sokkal nagyobb mint egy átlagos katona. Fején hatalmas taréj jelzi hogy ő felsőbbrendő mint társai. Erőteljesebb és Inteligensebb. A királynő rakja a tojásokat amikből előjönnek az arctámadók amik bepetézik az embert, vagy ritka esetben valamilyen más élőlényt. Belőlük robban ki a mellkasrobbantó, és az nagyon gyorsan kifejlődik.